Skip to content →

Tuomaristo

rf_dokumentti

rf17_pauliina

Pauliina Motturi on freelancetoimittaja ja radiodokumentaristi. Tämä Ylen dokumenttiryhmän “vakkarifriikku” on tehnyt tarinoita äänelle mm. lyhäreiden, radiorealityn ja täysimittaisten radiodokumenttien muodossa. Hänellä on myös synkkä menneisyys esitys- ja tanssitaiteen parissa.

RF17_suvi (1)

Suvi Sinervo on helsinkiläinen mediatutkimuksen väitöskirjatutkija ja toimittaja, joka on kiinnostunut kuuloaistin tuottamasta todellisuudesta.
– Äänet ovat näkymätöntä värähtelyä ja kuulijansa kuvitelmia, mutta samalla dokumenttiohjelmien voima on siinä, että niiden tiedetään perustuvan tosiasioihin, todellisiin ihmisiin, ääniin tai tapahtumiin. Tässä on kiehtova jännite.
 
Sinervo tutkii dokumentaarista ääntä Tampereen yliopiston Viestinnän, median ja teatterin tohtoriohjelmassa. Toimittajaksi hän on valmistunut tiedotusopin laitokselta ja opiskellut lisäksi muun muassa mediakäsikirjoittamista. Radiofestivaaleilla hän sai dokkarisarjan ykkössijan vuonna 2005.
RF17_Jukka
Viime vuoden Radiofestivaalin dokumenttikilpailun voittaja Jukka Lääveri on Laajasalon opiston radiolinjalta valmistunut roskakuski. Mies on toiminut myös syksystä 2016 Radio Helsingissä soineen Synkkä ja myrskyinen yö – ohjelman isäntänä ja vanhojen kauhutarinoiden lukijana.
rf_podcast
rf17_olli

Olli Sulopuisto on helsinkiläinen vapaa toimittaja, podcast-tuottaja ja ties mikä viestintäyrittäjä. Hän ylläpitää suomalaiset podcastit listaavaa Jakso.fi-palvelua.

RF17_AuraAura Lindeberg työskentelee Yleisradiossa tuottajana audion tulevaisuuden ja podcast-kehityksen parissa. Aiemmin Lindeberg on työskennellyt Ylen radio- ja tv-ohjelmissa juontajana, tuottajana ja toimittajana.  Podcasteissa häntä kiehtoo erityisesti tarinankerronnan joustavat mahdollisuudet, uudet näkökulmat ja oivaltava äänisuunnittelu.

RF17_Annika

Annika Takaniemi on Nelosen radioiden podcast-palvelun Suplan tuottaja. Hän on tehnyt radiota 15 vuotta niin studiossa mikrofonin varressa kuin kulisseissakin, mm. Radio Suomipopin Popstudiossa, Radio Aallon Dynastiassa ja NRJ:n Aamupojissa. Suplassa hän koordinoi podcast-sisältöjä ja sparraa tekijöitä sekä toimittaa myös omaa juttusarjaa.

rf_kuunnelma

RF17_Iines

Iines Korhonen opiskelee tv- ja radiotuotantoa Metropoliassa viimeistä vuotta. Hän voitti viime vuoden Radiofestivaalin kuunnelmasarjan teoksellaan ”Hän, joka siirtelee huonekaluja öisin”. Korhonen voitti myös Pohjoismaiden ensimmäisen Shortdox –kilpailun Kööpenhaminassa viime huhtikuussa audiorunollaan ”Seinät”.

Ylen järjestämässä Suomen Shortdox –finaalissa Korhonen sai teoksestaan kunniamaininnan. Keväällä 2016 Korhonen teki työharjoittelun Yle Dokumenttiryhmässä. Sen jälkeen hän on jatkanut oman ilmaisunsa kehittämistä erilaisten ääneen liittyvien kouluprojektien parissa. Häntä kiinnostaa radion ja podcastien lisäksi erityisesti äänisuunnittelu ja äänitaide.

Eeva-Maria Lisko on vuonna 1980 syntynyt oululaislähtöinen kirjoittaja, joka on julkaissut lyhytproosaa ja novelleja eri nimimerkkien takana jo 20 vuoden ajan.

Ensimmäiset omalla nimellä kirjoitetut tarinat ilmestyivät radiokuunnelmina Iskelmä ja The Voice –kanavilla vuonna 2013. Yli 500 kappaletta myynyt Novellikokoelma Kahvila julkaistiin syksyllä 2014 ja esikoisromaani Hiekkalaatikko syksyllä 2015. Seuraavaa kirjaa Eeva-Marialta on lupa odottaa syksyllä 2017.

RF17_juhana

Juhana von Bagh on ohjaaja ja kirjoittaja. Hän on työskennellyt mm. Kansallisteatterissa, Helsinki Dance Companyssa ja Yleisradiossa jossa viimeisimpänä ohjauksina kolme sarjaa: Rakkaudella, Rauli Badding(2010), Tuntematon sotilas -Vuoropuhelu Linnan romaanin kanssa(2014)  ja Nokia -Suomen suurin tarina (2017).

von Bagh on opettanut Taideyliopistossa, Nätyllä ja Kunsthogskolenissa Oslossa. Hänet on palkittu mm. Kouran pääpalkinnolla vuoden parhaasta fiktiosta ja sokeain kuunnelmapalkinnolla vuoden parhaasta kuunnelmasta. Hän myös vetää mestarikurssin Radiofestivaalilla kuunnelmien ohjaamisesta.

rf_juontaja
RF17_OlliJOlli Junes työskentelee Yleisradiossa Yle Puheen vastaavana tuottajana. Junes on tehnyt radiota työkseen parikymmentä vuotta useissa eri rooleissa. Työn lisäksi radio on Junekselle mieluisa harrastus. Yllättävän kaukokaipuun iskiessä hän matkustaa ympäri maailmaa aistimalla kaukaisten maiden kanavien ja podcastien sisältöjä, rytmiä ja tunnelmaa.
 RF17_Akseli

Akseli Innanen opiskelee ensimmäistä vuotta Metropoliassa tv- ja radiotuotantoa ja sai viime vuonna juontajasarjassa kunniamaininnan tarinankerronnasta. Akseli oli työharjoittelussa Radio Suomen Helsingin toimituksessa keväällä 2016. Tällä hetkellä hän toimii media- ja sometuottajana jalkapalloseura PK-35:ssä sekä selostaa tulevana kautena FC Hongan jalkapallo-otteluita.

RF17_Esko

Radio Novan illasta tuttu Esko Eerikäinen on tehnyt radiolähetyksiä aamutiimissä, iltapäivässä ja nyt illassa. Hän elää ja hengittää radiota. Eskon mukaan kehitys alalla on suuri ja jatkuva ja siksi hänestä radiotyötä on ihanaa tehdä. Jokainen päivä on erilainen ja vastuu siitä, mitä sadattuhannet ihmiset saavat kuulla on suuri kunnia-asia.

rf17_facebookrf17_twitter
RF17_logot_footer