Skip to content →

Radiofestivaali 2019 tuomaristo

rf_dokumentti

Matti Ripatti

Mervi Leino-Niemelä
Eveliina Mäntylä
Olen journalistiikan ja mediatutkimuksen masteriopiskelija Tampereen yliopistosta. Toimittajana olen työskennellyt kulttuuri- ja uutistoimituksissa  sekä naistenlehdessä. Voitimme viime vuonna Sonja Parkkisen ja Miina Viljasen Radiofestivaalin dokumenttisarjan dokumentilla Parempi olla kertomatta. Palkinnon ansiosta olen tällä hetkellä harjoittelijana Ylen radiodokumenttiryhmässä.
Tiina Luoma
Äänisuunnittelija Yleisradion Radioteatterissa vuodesta 1988. Tehnyt äänisuunnittelun satoihin radiofonisiin teoksiin. Toiminut myös ohjaajana. Opettanut ja luennoinut mm. Teakissa, Taikissa, Nätylä, Metropoliassa ja EBU Draama konferenssissa.
rf_podcast

Annika Takaniemi

Annika Takaniemen radioura alkoi vuonna 2001 NRJ:llä uutisten tekijänä ja lukijana mm. Tenkasen aamushowssa. Siitä hän jatkoi tuottajaksi NRJ:n Aamupoikiin, jonka jälkeen hän siirtyi tuottamaan Radio Aallolle Dynastiaa. Ennen Espanjaan vietettyä sapattivuotta hän oli myös hetken lainassa Suomipopin iltapäivissä Jenni Alexandrovan ja Sami Kurosen Popstudiossa. Viimeiset pari vuotta Annika on tuottanut erilaisia sisältöjä Nelosen podcast-palveluun Suplaan. Kaupallisen radion vuosittaisissa kinkereissä pari viikkoa sitten hänet palkittiin Vuoden Sisällöntuottajana.

Kirsi Takala

Toimin tuotepäällikkönä Bauer Median RadioPlayssä. Vastuullani on podcast-sisältö, mutta autan myös myyntiä kaupallisissa podcast-ratkaisuissa sekä pyrin vaikuttamaan palvelun tekniseen kehitykseen. Radiotalossa olen työskennellyt jo 12 vuotta. Olen ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon lisäksi käynyt HEO:n radio- ja äänituotantolinjan. Rakastan podcasteissa sitä, että ne pystyvät tarjoamaan minulle asiaa aihealueista, joita ei muualla kuule.

rf_kuunnelma

Ulla-Riikka Koskela

Ullariikka Koskela on näyttelijä ja teatteriopettaja. Laajasalon opiston näyttelijäntaiteen opettajana hän on ollut sen perustamisesta, eli vuodesta 2009 lähtien.

Taiteessa ja elämässä yleensäkin hänen mielestään tärkeintä on kuunteleminen.

Elina Hyvärinen

Elina Hyvärinen on Helsinkiläinen elokuvaohjaaja ja radiodokumentaristi. Hän on valmistunut elokuvataiteen laitokselta, Aalto-yliopistosta, taiteen maisteriksi 2017. Hyvärinen on opiskellut myös elokuvan äänisuunnittelua. Hän hahmottaa maailmaa auditiivisesti ja ylittää kadun kuuloaistin perusteella. Radio ilmaisu on hyvin lähellä hänen sydäntään.
rf_juontaja

Samuli Aaltonen

Radio Nostalgian kanavapäällikkö, tätä ennen Radio Novan ohjelmapäällikkö. Olen monipuolinen tekijä mediassa, erityisesti radiossa: juontaja, toimittaja, kolumnisti, tuottaja, yrittäjä sekä valmentaja. Ennen esimiestehtäviä olen menestynyt erityisesti suorien radiolähetysten juontajana ja tuottajana sekä omien uutis- ja ajankohtaisaiheisten ohjelmasarjojen toteuttajana. Suorista lähetyksistäni runsaasti huomiota ovat herättäneet interaktiiviset ohjelmat kuten Kansakunnan kahvitunti.

Tytti Shemeikka

Tytti Shemeikka on työskennellyt vuodesta 2008 lähtien YleX:llä, jossa hän on toiminut niin juontajana kuin tuottajana. Hän on juontanut YleX:n Himotuimmat-listaohjelmaa, YleX:n uuden musiikin ohjelmia ja ollut juontajien tuuraajana prime time-ohjelmissa. Tuottajakokemusta Shemeikalla on muun muassa YleX Aamusta ja Lyömättömät-ohjelmasta, joka palkittiin vuonna 2015 Koulutusrahasto KOURA:n kunniamaininnalla. Tällä hetkellä Shemeikka tuottaa YleX:n Poikelus, Pehkonen ja Parikka-iltapäiväshow:ta ja YleX Iltaa. Shemeikka on koulutukseltaan YAMK Medianomi ja hänen rakkautensa radioon syttyi jo vuonna 2007 Helsingin evankelisen opiston radio- ja TV-työn linjalla.

Niilo Helminen

Moikka! Olen median sekatyöläinen Vantaalta. Opsielin viime vuonna Laajasalon opistossa radiotoimittajaksi, eli opit radiotyöskentelystä ovat vielä tuoreessa muistissa. Voitin myös viimevuotisen juontokisan, jonka kautta päädyin kolmen kuukauden työharjoitteluun YleX:n uuden musiikin tiimiin. Tällä hetkellä työstän muun muassa omaa musa-aiheista podcastia.

rf17_facebookrf17_twitter